BIBN.NL gaat over bronnen voor bedrijfsinformatie in Nederland. Artikelen op deze blog geven je een idee welk soort en type informatie er zoal beschikbaar is. Beschrijvingen zijn toegankelijk gemaakt via categorieën  en trefwoorden.

BIBN.NL begon ooit in 2009 als een persoonlijk, openbaar digitaal archief.
Wat dat betreft is en blijft deze blog (net als mijn fotolog antoinne.nl en aggregatorblog informatio.nl ) vooral een uit de hand lopend hobby-project.

BIBN.NL was een “slow update” van een inmiddels verdwenen Engelstalige blog en pre-worldwideweb, papieren boek uit 1995. Sinds de jaren negentig heb ik  in diverse media (boeken, tijdschriften en online) geschreven over bedrijfsinformatie; informatie van, voor en over bedrijven.

BIBN.NL blijkt ook nu nog (ik schrijf dit in 2022) nog steeds in een bepaalde behoefte te voorzien. Deze site moet echter tegenwoordig vooral gezien worden als een soort van tijdcapsule. Een archief voor bronnen voor bedrijfsinformatie zoals deze bestonden in Nederland in de periode tussen 2009 en 2019.

BIBN.NL bevatte altijd al bronbeschrijvingen die min of meer tijdloos waren.
Veel bronnen worden (werden) periodiek geactualiseerd. Ieder kwartaal, half jaar of jaarlijks.  Soms verdwenen belangrijke bronnen helaas ook wel eens.

BIBN.NL geeft een korte beschrijving van de bron en verwijzingen naar vergelijkbare bronnen. Hoewel gedateerd, zal iedereen die bekend is met het zoeken van informatie uiteindelijk zijn of haar weg wel vinden.

Historie

Business Information: Guide to information sources in the Netherlands (geschreven samen met Hans van Herwijnen) is gedeeltelijk beschikbaar via Google Books. Ook de KB bezit vanzelfsprekend een exemplaar. Wil je het boek uit 1995 zelf hebben? Zoek dan vooral bij een antiquariaat of tweedehands boekensite naar een exemplaar 🙂