BIBN.NL gaat over bronnen voor bedrijfsinformatie in Nederland. Artikelen op deze blog geven je een idee welk soort en type informatie er zoal beschikbaar is. Beschrijvingen zijn toegankelijk gemaakt via categorieën  en trefwoorden.

BIBN.NL is een “slow update” van een inmiddels verdwenen Engelstalige blog en pre-worldwideweb, papieren boek. Al sinds de jaren negentig schrijf ik over bedrijfsinformatie; informatie van, voor en over bedrijven.

BIBN.NL begon ooit als een persoonlijk, openbaar digitaal archief. Nu vele jaren later blijkt deze blog in een behoefte te voorzien. Toch is en blijft deze blog (net als mijn fotolog antoinne.nl en aggregatorblog informatio.nl ) vooral een uit de hand lopend hobby-project.

BIBN.NL bevat bronbeschrijvingen die min of meer tijdloos zijn. De meeste bronnen worden periodiek geactualiseerd. Ieder kwartaal, half jaar of jaarlijks.  Soms verdwijnen belangrijke bronnen helaas ook wel eens.

BIBN.NL geeft een korte beschrijving van de bron en verwijzingen naar vergelijkbare bronnen. Zo zal iedereen die bekend is met het zoeken van informatie zijn of haar weg wel vinden.

Historie

Business Information: Guide to information sources in the Netherlands (geschreven samen met Hans van Herwijnen) is gedeeltelijk beschikbaar via Google Books. Ook de KB bezit een exemplaar. Wil je het boek uit 1995 zelf bezitten? Zoek dan vooral bij een antiquariaat of tweedehands boekensite naar een exemplaar 🙂