MD Info is zonder twijfel dé meest belangrijke nieuwsdatabank voor Nederlandse bedrijfsinformatie. Al jaren voorziet MD Info (voorheen bekend als Marketing Data) ons van een zeer nuttige abstract  en indexservice. Online informatie over vrijwel alle branches en vakgebieden, trends, nieuwsfeiten en vakinformatie uit ruim 700 verschillende vakbladen, dagbladen en websites handig verzameld in één bron.

MD Info is uniek door de korte leesvervangende samenvattingen die zij maakt van artikelen geselecteerd. De abstracts zijn gemiddeld 20 regels groot en geven de essentie van het betreffende artikel weer. Deze informatie is opgeslagen in een database met een archief van vijf jaar en ruim 200.000 berichten.

De professionele interface (alleen toegankelijk op abonnementsbasis, zie ook https://www.bibn.nl/?p=69) biedt booleaans zoeken in combinatie met een uitgebreid MD-eigen codeboek. Vooral dit codeboek biedt de researcher enorm veel mogelijkheden om zeer specifieke informatie te achterhalen.

De samenvattingen van de artikelen bieden naast formele en inhoudelijke kenmerken, ook de mogelijkheid om een pdf-bestand van het originele artikel te downloaden. Een selectie van eenmaal gevonden samenvattingen, kan eenvoudig via e-mail (“Tell a friend”) verstuurd worden.

Meer informatie: http://www.mdinfo.nu/