Onder de naam Newz wordt door verschillende belangrijke nieuwsbronnen gewerkt aan een gezamenlijk contentplatform. Newz is een initiatief van NDP Nieuwsmedia en opgericht door TMG, Persgroep, Wegener, ANP, Mediagroep Limburg, SDU, NDC, Erdee Mediagroep, ND, BDU, Friesch Dagblad en FD Mediagroep.

Newz gaat de redactionele content van deze nieuwsbedrijven bevatten. De content wordt gestandaardiseerd en verrijkt aangeboden. Met Newz kunnen ondernemers en uitgevers toepassingen ontwikkelen voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Het contentplatform moet medio 2013 van start gaan.

Met de exploitatie via Newz krijgen uitgevers een betere financiële basis om redactionele content te produceren. Jacques Kuyf, voorzitter van NDP Nieuwsmedia: “Het initiatief maakt het multimediale gebruik van nieuws eenvoudiger en versterkt de maatschappelijke functie van nieuwsmedia door het bereiken van nieuwe doelgroepen. Waar het nu nog gaat om nieuws van de geschreven pers en internetnieuws, zullen in de nabije toekomst ook andere media worden toegevoegd, waaronder radio.”

Meer informatie: www.newz.nl