De websites van gemeenten, het CBS en de regionale Kamers van Koophandel zijn belangrijke publieke bronnen voor bedrijfsinformatie. Alle drie zijn ze al meerdere keren aan bod gekomen hier op bibn.nl. Vanaf heden is er nieuwe handige cartografische ingang beschikbaar gekomen via www.bisn.nl/maps/d/gemeenten-2013-basislinks (updated).

Capture gemeenten-2013-basislinks new [600]

Met deze kaart vind je snel en eenvoudig bedrijfsinformatie die beschikbaar is via de websites van de Nederlandse gemeenten, het CBS en de regionale Kamers van Koophandel. Ik geef toe, deze bronbeschrijving is niet geheel zonder eigenbelang. Net als bibn.nl is bisn.nl immers een website die ik zelf maak 😉

Desalniettemin is de bronkaart “Bedrijfsinformatie via Nederlandse gemeenten, CBS en Kamers van Koophandel” bij mijn weten, de eerste publiek toegankelijke kaart die op basis van een adres snel toegang biedt tot relevante Nederlandse bedrijfsinformatie bronnen.

Met een klik op de kaart van Nederland vind je direct weblinks naar:

  • de gemeentelijke website
  • ruimtelijke informatie via de regionale kamer van koophandel
  • diverse tabellen op CBS Statline

Naast een klik op de kaart, kun je ook zoeken m.b.v. Google Maps. Geef een straat, postcode, woonplaats of gemeentenaam. Klik op de gevonden gemeente, en voilà de relevante weblinks verschijnen in het info-window.

De kaart en de inhoud van de info-windows is door mij samengesteld in de periode december 2012 tot januari 2013. Alle data is gebaseerd publiek toegankelijke bronnen en verrijkt met persoonlijke weblinks. Waar mogelijk, worden (op basis van de onderliggende datamodellen) geautomatiseerde weblinks gebruikt.

De kaart is gemaakt met behulp van Google Fusion tables. Deze kaart had ik niet kunnen maken zonder twee (zeer handige) andere weblog-berichten. Kudo’s gaan dan ook naar jerryvermanen.nl en derekeder.com.

Meer informatie: