Google Sets is net als de veelvuldig over het over geziene geavanceerde zoekmogelijkheid, één van de verborgen geheimen van Google. Stel je bent op zoek naar een bepaalde “verzameling trefwoorden” . Je kent slechts een aantal van hen en je bent op zoek naar meer…  Je kunt dan natuurlijk gewoon gaan googelen en hopen dat er iets bruikbaars bovenaan staat. Maar als je slim bent, maak je gebruik van Google Sets!

Google Sets

Bijvoorbeeld: Je bent op zoek naar nederlandse radiostations. Je weet er een aantal te bedenken (bijvoorbeeld radio 1, radio 2, bnr, veronica en arrow). Maar je bent op zoek naar net dat ene andere station of je wilt je de verzameling zoekwoorden (i.c. radiostations) uitbreiden. Vergelijk nu de resulaten eens van:

  1. Google.nl (opent in nieuw venster) en
  2. Google Sets (ook in nieuw venster).

Zoals je bij Google Sets ziet, vult deze de lijst aan met diverse andere Nederlandse radiostations.
Kortom, probeer het zelf eens uit. Mijnsinziens een meer dan uitstekend research hulpmiddel!

Meer informatie: http://labs.google.com/sets

PS Binnenkort veel meer nuttige tips over Google. Houdt de speciale google tag rss-feed van deze site dus goed in de gaten!