Handboek Nederlandse Pers (voorheen Handboek voor de Nederlandse Pers en Publiciteit) is de “grootste en meest complete mediadatabase van Nederland”.  Deze bron wordt zowel online als als boekvorm aangeboden en bevat uitgebreide informatie over ruim 7.000 publieks- en vakmedia (kranten, publiekstijdschriften,vakbladen, sponsored magazines, etc.. Ook zijn er gegevens van zo’n 9.000 redacteuren en journalisten vermeld. Deze contactgegevens, plaatsingsinformatie en tariefkaarten zijn vooral bedoeld voor de media-professional.

Voor ons deskresearchers is vooral het uitgebreide brancheregister handig (een gratis alternatief met goede brancheingang is overigens MISMAG.nl). Met het brancheregister is het eenvoudig om aan de hand van een onderwerp, mogelijk relevante titels van bronnen op te sporen.

Naast de aandacht voor de vele periodieken, vind je in deze bron ook informatie over: reclamebureaus, listbrokers, radio en televisie organisaties, persbureaus, voorlichters van bedrijven en instellingen, buitenlandse media en de verschillende consumentenorganisaties.

Er zijn verschillende (online) abonnementsvormen:
– Incidenteel
– Regelmatig
– Intensief en
– Eenmalig.

Ook een abonnement op alleen het gedrukte exemplaar (jaarlijks) is mogelijk.

Meer informatie: http://www.handboeknederlandsepers.nl