Via de catalogus van de Koninklijke Bibliotheek (KB), de Nationale Bibliotheek van Nederland, is circa 110 kilometer aan boeken, kranten en tijdschriften te doorzoeken.

kb Capture 450

Nederland kent geen “wettelijk depot”. Sinds 1974 bestaat er wel een “Depot van Nederlandse Publicaties”, op vrijwillige basis. Indachtig de spreuk “Publish or perish” staan alle uitgevers één exemplaar van elke in Nederland uitgegeven publicatie, af aan dit Depot. Daarnaast speurt de KB actief naar overige publicaties. Zo wordt een groot deel van de publicaties die in Nederland verschijnen (inclusief grijze literatuur), ook daadwerkelijk in het Depot bewaard. Dit onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed bevat dan ook maar liefst 110 kilometer aan boeken, kranten en tijdschriften. Maar ook:

  • rapporten,
  • proefschriften,
  • stripboeken en
  • overheidspublicaties.

Alles is doorzoekbaar via de website van de KB.

Meer informatie: http://www.kb.nl.