Google heeft twee nieuwe zoekmethoden aangekondigd: Google Goggles en Google Real Time Search. De Real Time Search is gericht op het beter doorzoeken van de sociale netwerken, zoals Facebook en MySpace, maar ook Twitter. Google Goggles is voor (Android) smartphones met een camera. Niet langer zoeken, nee, je maakt gewoon een foto…

google goggles Capture 450

Bedenk wel zoals Google Goggles zelf al meldt: “Works well for some things, but not for all“.

Ik ben er nog niet helemaal uit hoe deze “toegevoegde realiteit” (eng: Augmented Reality) van Google zich nu verhoudt tot hetgeen we recent hoorde over de software van het Nederlandse Layar. De interface is nog geheel verschillend, maar beide zijn voor Android (hetgeen voor n00bs natuurlijk ook Google is). En ik heb wel gekeken, maar het is helaas niet beschikbaar voor mijn antieke nokia 6310i. Dus zelf proberen is nog “nee-nee”. Hoe dan ook, het ziet er in ieder geval allemaal weer ongelofelijk uit. Nog niet zo lang geleden, moest je bij dit soort berichten eerst op de kalender kijken. Vooral in de laatste week van maart, was zoiets erg “verdacht”. Maar zoals het er nu uitziet zal na jaren wachten, “toegevoegde realiteit” echt doorbreken op de consumentenmarkt. Maar dat terzijde. Het gaat hier immer over bronnen 😉

Voor first-time google trendwatchers: de laatste nieuwtjes komen meestal beschikbaar via http://www.googlelabs.com/. De beste toepassingen vind je meestal ook op de internationale (Engelstallige) site. Zo zijn op google.com andere functies beschikbaar dan op de nederlandse google.nl site. Zoals bijvoorbeeld onderstaand “Wonder wheel” en de “Timeline”.  (Onderstaande afbeeldingen zijn klikbaar.)

wonder wheel Capture 450

timeline Capture 450

En als je me vraagt waarom de hierboven gebruikte voorbeelden in plaats van “”toegevoegde realiteit” opeens over “neelie kroes” gaan? Dat is meer iets voor een (nog niet bestaande) categorie over serendipiteit