Zoals al eerder bericht beschikt het CBS over gedetailleerde informatie over de Nederlandse wijken en buurten (zie ondermeer CBSinuwbuurt.nl). Naast de mash-up voor Google Maps is er ook een aparte CBS-kaartlaag voor Google Earth beschikbaar.

Het voordeel van deze interface is dat je in veel gevallen sneller een beeld kunt vormen van de betreffende omgeving. Niet langer een getrapt keuzemenu doorlopen om bepaalde data te bekijken. Neen, de meest basale (maar toch uitgebreide) informatie is direct zichtbaar. Met de muis kan je eenvoudig tekst selecteren en kopiëren (en vanzelfsprekend bewerken). De bron-vermelding (copyright cbs) staat automatisch keurig onderaan.

Wel moet je natuurlijk zelf eerst even Google Earth installeren en de kaartlaag met CBS-cijfers voor Google Earth downloaden van de CBS website!

Zie hiervoor deze deeplinks naar: