Het nieuwe VPRO programma Nederland van Boven heeft samen met Object Vision en Goudappel Coffeng een website gemaakt die de bereikbaarheid van Nederland in kaart brengt. Een interactieve en publiek toegankelijke reistijdenkaart. Die kom je echt zelden tegen in wild…

Door te onderzoeken wat de reistijd is van elk viercijferig postcodegebied tot een ander voor zowel auto als openbaar vervoer, werd duidelijk dat Eemnes de best bereikbare gemeente van Nederland is. Dat wil zeggen, gemiddeld kun je vanuit Eemnes met de auto in 78 minuten elke andere plaats in Nederland bereiken.

Deze gratis toepassing (commercieel zijn dit soort modellen al langer beschikbaar) geeft een goed idee van de relevante verzorgingsgebieden. De interactieve website biedt je de mogelijkheid om een adres in te voeren en een bepaalde reistijd (kies voor auto of openbaar vervoer) op te geven.

Meer informatie: