Soms heb je als ondernemer informatie nodig over de situatie in een bepaald land. Misschien wil je meer weten over de politieke situatie, eventuele economische kansen of de specifieke zakencultuur ter plekke. Het Nederlandse ambassadenetwerk is dan een welkome bron.

Het Nederlandse koninkrijk beschikt wereldwijd over circa 140 diplomatieke posten (ambassades en consulaten). Primair bedoelt voor het behartigen van de belangen van Nederlanders in het buitenland, ondersteunen zij ook ondernemers uit alle delen van het koninkrijk in het buitenland.

Naast de diplomatieke vertegenwoordigingen zijn er ook Netherlands Business Support Offices (NBSO’s). Deze zijn gevestigd in specifieke regio’s die kansen bieden voor Nederlandse bedrijven.

De recent beschikbaar gekomen brochure “Diplomatieke vertegenwoordigingen van het Koninkrijk der Nederlanden” (pdf), bevat een overzicht vind waar de diplomatieke vertegenwoordigingen zich bevinden. Een overzicht van de NBSO’s is beschikbaar via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer informatie: