Sinds begin dit jaar ben ik een groot fan van de webbased tool kimono. Zonder dat je hoeft te verdiepen in de code, maak je met deze tool van vrijwel iedere website een eigen API. De data laat je vervolgens afleveren via JSON, CSV of RSS. Anders gezegd, kimono is de tool om eenvoudig op de hoogte te blijven van wijzigingen in websites die uit zich zelf geen “informatieve” diensten leveren.

Ben je nog niet afgehaakt na het lezen van termen als API, JSON, CSV of RSS? Bekijk dan vooral onderstaande introductie eens. Ik weet zeker dat je direct daarna start met het bouwen van je eigen app en/of API-bibliotheek.

http://youtu.be/pls8oHSCx8o

De tool is nog in beta-fase. De gratis variant is echter al geruime tijd goed bruikbaar. Zie de diverse voorbeelden op builtwith.kimonolabs.com. Het ontwikkelplan van Kimonolabs voorziet in een Pro en Enterprise versie.

Meer informatie: