De notitie Omzetkengetallen 2017 bevat kengetallen van detailhandel en is gericht op ruimtelijk economisch onderzoek. De omzetkengetallen bestaan uit historische reeksen met de omzet per hoofd en de omzet per vierkante meter voor dagelijks (levensmiddelen en persoonlijke verzorging) en niet-dagelijks (mode en luxe, vrije tijd, in en om het huis en overige).


Met deze notitie wordt het initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en later de Stichting Detailhandelseconomie en Maatschappij (StiDEM) door INretail en een achttal adviesbureaus voortgezet om uniform berekende kengetallen ten behoeve van ruimtelijk economisch onderzoek publiek toegankelijk te stellen. De notitie ‘Omzetkengetallen’ wordt jaarlijks geactualiseerd en verschijnt op het kennisportal detailhandel.info.

Meer informatie: