Waar besteden Nederlanders hun tijd aan? Hoe vaak en hoe lang is de Nederlander bezig met persoonlijke verzorging, verplichtingen en de besteding van vrije tijd? Het Sociaal en Cultureel Planbureau zocht het voor ons uit.

De publicatie “Met het oog op de tijd” en is gebaseerd op gegevens uit het laatste tijdsbestedingsonderzoek (TBO 2011). De nadruk ligt op veranderingen in de tijdsbesteding van Nederlanders in de periode 2006-2011 en trends in de tijdsbesteding over de lange termijn (1975-2005).

Aan bod komen de tijd besteed aan verplichtingen (betaald werk, onderwijs, het huishouden en zorgtaken), de persoonlijke tijd (waaronder slapen, eten en drinken vallen), de vrije tijd (media, sociale contacten, recreatie en ontspanning, maatschappelijke participatie) en de reistijd voor al deze activiteiten.

De publicatie is te downloaden via de website Tijdsbesteding.nl.

Meer informatie: